Facebook pagina

Kamperen

Share/Save/Bookmark

CKE-kaart

Meer vragen over onze Camping Key Europe?

Pasar probeert je zo goed mogelijk te informeren. Toch kan het zijn dat je vragen hebt over Camping Key Europe. Om onze leden nog beter van dienst te zijn hebben we een lijst opgesteld met veel gestelde vragen over Camping Key Europe. Mocht u hier niet het antwoord op uw vraag kunnen vinden, dan kunt u uw vraag stellen via kamperen@pasar.be met duidelijke vermelding “CKE” in het onderwerp. Je kan je vraag ook stellen via het volgende telefoonnummer 02 246 36 64 of 02 246 36 51. 

Algemene vragen

Wat is de Camping Key?

De meest complete campingcard van Europa, dat is je Camping Key!
De kaart is het resultaat ven een samenwerking tussen de grote Europese kampeerorganisaties en combineert alle sterke punten van de bestaande kampeerkaarten.  De Camping Key  is je vervangend legitimatiebewijs op campings met tal van voordelen.  Daarbij biedt deze Camping Key je korting op 3000 campings in 32 Europese landen, en dit  tot wel 20%. Bij sommige campings krijg je zelfs in het hoogseizoen korting.  De Camping Key  is ook dé kampeerkaart voor Scandinavië.

Wat zijn de voordelen van deze kaart?

Wat is de officiële website van de Camping Key?

www.campingkeyeurope.com

Hoe lang is de kaart geldig?

De kaart loopt over een kalenderjaar, en geldt als een abonnement. De kaart wordt dus automatisch aan het einde van het jaar vernieuwd en naar je thuis opgestuurd met een overschrijvingsformulier. Indien je het CKE-abonnement wenst op te zeggen, gelieve dit dan uiterlijk op 31 oktober te melden via kamperen@pasar.be of schriftelijk per brief aan ons hoofdkantoor in Brussel: Pasar vzw, dienst Kamperen, Haachtsesteenweg 579, 1030 Brussel.

Aanvraag kaart of duplicaat

Ik wil graag een Camping Key. Hoe kan ik deze bestellen?

Je kan je kaart aanvragen via www.pasar.be/cke of via kamperen@pasar.be. Vergeet niet in je mail je naam, adres, geboortedatum, geboorteplaats en identiteitskaartnummer door te geven. Heb je geen mail, bel dan naar 02.246 36 46.

Wat doe ik wanneer ik verhuisd ben of een nieuwe identiteitskaart heb (nieuw nummer)?

Voor het aanvragen van een duplicaat neem je best even contact met ons op via kamperen@pasar.be of telefonisch via 02 246 36 64 of 02 246 36 51.

Als ik een Camping Key  wil aanschaffen, moet ik dan lid zijn van Pasar?

Neen dat hoeft niet. Ook niet-Pasarleden hebben bij ons de mogelijkheid om een Camping Key Europe-kaart aan te vragen. Niet-leden betalen €12,95 voor de CKE-kaart of €24,95 voor de CKE-kaart met campinggidsen. Ook als niet-lid vraag je je kaart makkelijk online aan

In de instructies staat dat ik mijn paspoortnummer op de achterkant van de kaart moet invullen. Maar ik heb alleen een identiteitskaart. Kan ik dit nummer ook noteren?

Je kan gerust het gewone identiteitskaartnummer op de achterkant van de Camping Key  noteren.

Mijn vader heeft reeds een Camping Key, maar nu wil ik als dochter mijn eigen Camping Key om met vrienden te gaan kamperen. Kan dat?

Ja, dat kan. Een CKE-kaart geldt voor het hele gezin, indien alle leden op hetzelfde domicilie-adres wonen. Indien je een duplicaat wil ( met andere naam) wil aanvragen, kost je dit 5,95 euro. Mail ons via kamperen@pasar.be of bel naar 02 246 36 64 of 02 246 36 51.

Kaart als legitimatiebewijs & acceptatie

De kaart is ook mijn legitimatiebewijs. Hoe gaat dat in zijn werk?

Je Camping Key is je vervangend legitimatiebewijs op campings in bijna alle Europese landen die deel uitmaken van het Camping Key netwerk. Inchecken gaat voortaan snel en gemakkelijk, want op de kampeerkaart staan al jouw gegevens. Je kan dus je identiteitskaart bij je houden!
In een aantal landen ben je wel verplicht je paspoort te tonen, maar je hoeft het document niet meer af te geven bij de receptie.
 

Je Camping Key is geen wettig legitimatiebewijs. In een aantal landen, waaronder Italië, Spanje en Kroatië, kan de campingeigenaar je toch nog naar een aanvullende legitimatie vragen. Dit is verplicht door de (plaatselijke) overheden. Zorg dat je je identiteitskaart altijd bij je hebt. Maak er alvast voor alle veiligheid thuis een kopie van.

Kan ik met deze kaart ook terecht in Scandinavië?

Je kan met deze kampeerkaart ook terecht in ScandinaviŽ. Meer nog, op sommige campings is de CKE-kaart zelf verplicht. Alle campings in Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken waar voorheen de Camping Card Scandinavia verplicht was, accepteren voortaan Camping Key . Goed nieuws voor ScandinaviŽ fans: je hoeft geen aparte kampeerkaart meer aan te schaffen zoals voorheen!

Als ik naar Scandinavië ga, moet ik naast mijn Camping Key ook een jaarzegel aanschaffen?

Het aanschaffen van jaarzegels is niet nodig, ondanks andere berichten op internet. De Camping Key  is de enige kaart die je nodig hebt op de campings in Scandinavië.

Waarom wordt mijn Camping Key niet op alle campings geaccepteerd?

De partners achter de Camping Key hebben zich ingespannen alle campings te informeren over de nieuwe kaart. De Camping Key  geeft korting op alle campings die besloten hebben deel te nemen aan het kortingsprogramma.
Daarnaast mogen alle campings zelf beslissen of zij de Camping Key en alle andere kampeerkaarten accepteren als identificatiemiddel. Zo bestaat bijvoorbeeld in Italië voor campings de wettelijke verplichting de identiteitskaart in te nemen en mag een kampeerkaart niet als vervanger dienen.

Kortingen en voordelen verbonden aan de kaart

Welke korting geniet ik met deze kaart?

3000 campings die korting geven
Met je Camping Key kampeer je in het laagseizoen op de aangesloten campings altijd voor een zeer voordelige prijs. Iedere camping hanteert een ‘eigen’ vast bedrag per nacht.
Ook in het hoogseizoen levert de Camping Key Europe-kaart op sommige campings voordeel op. Het Camping Key-voordeeltarief geldt voor een overnachting met twee volwassenen, inclusief standplaats, elektriciteit, twee keer douchen, een hond (daar waar toegestaan door de camping) en verplichte bijkomende kosten met uitzondering van de toeristenbelasting.
Andere bijkomende kosten kan je apart afrekenen. Bij niet-Eurolanden kan het voorkomen dat een bedrag niet is afgerond op hele euro’s. Dit is het gevolg van het omrekenen naar euro’s van de valuta van het betreffende land. Je moet dit bedrag dan ook zien als een indicatie. Op de camping berekent men voor jou het exacte bedrag.

Kan ik ook in juli en augustus gaan kamperen met deze kaart?

Met je Camping Key ook korting in juli en augustus!
Er zijn andere kampeerkaarten waarmee je voordelig kampeert in voor- en naseizoen, maar alléén met de Camping Key  krijg je op veel campings ook korting in juli en augustus!
De hoogseizoenkorting is een percentage van minimaal 5% tot maximaal 20% van het factuurbedrag (exclusief administratiekosten, toeristenbelasting en extra’s).

Waar kan ik de campings terugvinden die korting geven?

 
Hou alvast ons magazine in het oog.  In het magazine zal je ook regelmatig informatie rond onze Camping Key terugvinden.

Met de Camping Key ontvang je ook korting op tolwegen. Maar hoe zit dat bij de onbemande tolpoorten?

De enige korting die we op dit moment verlenen is de korting op de tolweg van Grenå - Varberg. Hiervoor heb je een kortingscode nodig: SCR. Deze code heb je nodig bij de aanschaf van je ticket voordat je op vakantie gaat. De code wordt nogmaals gecontroleerd samen met je Camping Key op de betreffende overtocht. Mochten er meer kortingen bijkomen, dan zullen we dit op de website kenbaar maken.

Wat is de ANWB Camping App? Moet ik deze app betalen?

Als CKE-abonnee is de ANWB Camping app voor jou gratis! De app bevat meer dan 9.000 campings in 27 Europese landen. Via het uitgekiende zoeksysteem vind je makkelijk jouw ideale camping.

De ANWB Camping app downloadenDe voordelen van de ANWB Camping app

Ongevallenverzekering

Wat houdt de gratis verzekering juist in? Voor wie geldt deze?

 

Met  je Camping Key  heb je een gratis ongevallenverzekering voor lichamelijke schade aan derden tijdens je verblijf op de camping. Geldig voor je hele gezin.
 

De verzekering wordt afgesloten door “Camping Key Alliance HB” en geldt voor houders van een Camping Key Europe Card. De verzekeringspolis dekt tevens gezinsleden die met de kaarthouder mee reizen en kleinkinderen die met hun grootouders mee reizen indien de laatstgenoemden kaarthouder zijn. Ook dekt de verzekeringspolis maximaal drie (3) meereizende kinderen tot 18 jaar (naast de kinderen die tot het gezin behoren of kleinkinderen) die verblijven bij een houder van een geldige Camping Key.
 

De verzekering dekt ongevallen die plaatsvinden binnen de grenzen van het kampeerterrein, de huuraccommodatie, het kampeerautoterrein of hotel, dan wel gedurende een door de camping, het kampeerautoterrein of hotel georganiseerde, begeleide activiteit.
 

Voor meer gedetailleerde info lees hier meer over de voorwaarden.

Op welke campings ben ik met mijn Camping Key verzekerd voor ongevallen?

Als Camping Key-houder ben je op alle campings verzekerd voor ongevallen. Dit is namelijk persoonsgebonden en niet gebonden aan de campings die Camping Key accepteren.

Wat moet ik doen wanneer ik beroep wil doen op deze verzekering?

Wanneer je goed hebt nagelezen hebt of de verzekering in jouw geval van toepassing is vul je het formulier in om de schade aan te geven. Dit kan in het Nederlands. 
 

Dit formulier kan je online vinden en dien je te versturen naar:
Solid Skadeavdelning,
Sveavägen 159, 113 46 Stockholm, Zweden