Facebook pagina

Kamperen

Share/Save/Bookmark

Kampeerkalender

 
Kampeerplezier met Pasar

Pasar is met zijn 40 kampeerafdelingen en 17 zwerversclubs de grootste kampeerorganisatie van Vlaanderen. Jaarlijks worden tientallen kampeervakanties en –weekendjes door hen uitgewerkt. Ook heel wat plaatselijke afdelingen nemen boeiende kampeeractiviteiten op in hun jaarprogramma.

BELANGRIJK NIEUWS !!

Willekeur bij keuring motorhomezetels van de baan dankzij Pasar en Radio 2-programma “De Inspecteur”

Verschillende motorhomes zijn de afgelopen weken afgekeurd of kregen een waarschuwing bij de autokeuring omdat er geen sticker kleefde bij de zetels die niet gebruikt mogen worden tijdens het rijden. Dankzij Pasar, de grootste kampeervereniging van Vlaanderen en “De Inspecteur” op Radio 2, is deze onduidelijke maatregel terug ingetrokken.

Sticker Motorhomezetels

Bij Pasar kwamen de voorbije weken verschillende vragen binnen van leden en kampeerders over de keuring van hun motorhome. Zij kregen een waarschuwing of werden soms zelfs afgekeurd omdat er geen sticker of pictogram kleefde bij de zetels zonder veiligheidsgordel en waarop je dus niet mag zitten tijdens het rijden.  Anderen kregen te horen dat de sticker  niet op de juiste plek bevestigd was. Alleen wist niemand, ook niet bij de keuringcentra, waar je die sticker dan kan vinden of hoe hij er moet uitzien.

Via het Radio 2-programma “De Inspecteur”, waar Pasar dit probleem aankaartte, werd Vlaams minister van Mobiliteit Weyts gevraagd om een reactie. Daarop heeft de minister de nieuwe maatregel voorlopig terug ingetrokken.

Geen duidelijkheid
Op 4 april 2017 vaardigde de administratie van Minister van Mobiliteit Weyts een nieuwe instructie uit naar de keuringcentra die stelde dat niet-gehomologeerde zitplaatsen (plaatsen die je tijdens het rijden niet mag gebruiken) moeten aangeduid worden met een sticker of pictogram. Het gaat hier om de uitvoering van een Europese richtlijn. De keuringscentra waren zo op de hoogte, maar de motorhomegebruikers niet. 

Minister Weyts heeft inmiddels ingegrepen met een overgangsperiode van één jaar. De verplichting van de stickers vervalt dus voorlopig. “In de volgende maanden zullen de precieze regels rond de sticker worden vastgelegd. Vanaf juni 2018 is de regel wel verplicht,” aldus minister Weyts.

Compensatie?
Wie de afgelopen weken enkel is afgekeurd omdat er geen sticker aanwezig was of omdat deze niet op de goede plek hing, zal nu terug naar de keuring moeten en wel goedgekeurd worden. Minister Weyts en zijn administratie bekijken of ze op een of andere manier een compensatie kunnen krijgen.
 

Kampeervakanties en -reizen

  • Reisorganisatie Govaka & Pasar kampeerreizen, in groep met de caravan, de motorhome of met de tent.
  • Naar de Govaka-site...

Omniumverzekering

  • Verzeker je caravan of motorhome tegen brand, diefstal, storm, overstroming,…
  • Lees meer...

Kamperen met korting

 
Zoek en boek jouw ideale kampeervakantie

Kies uit ruim 9000 campings in 28 landen jouw ideale kampeervakantie. Je ziet direct de actuele beschikbaarheid en boekt makkkelijk online voor dezelfde prijs als bij de camping, zonder reserveringskosten.