Facebook pagina

Voordelen van Pasar

Share/Save/Bookmark

Attracties

 
Attractievoordelen

Leren over het verleden in musea en ridder spelen in kastelen, chocolade maken én proeven, wandelen door een dierenpark, een oude mijnsite bezoeken, gaan vissen of een boottocht maken. Het hele jaar door krijg je korting bij 32 attracties en ontdek je nieuwe leuke avonturen in heel België.
 

Plopsaland De Panne (De Panne)

Plopsa De Panne Het grootste pretpark van België, Plopsaland De Panne, verrast je met meer dan 50 spectaculaire attracties voor jong en oud. Combineer je bezoek aan Plopsaland met en duik in het nieuwe waterpark Plopsaqua De Panne, je ontdekt er maar liefst vier zwembaden en zes glijbanen. Check wel altijd eerst de beschikbaarheid van de zwembaden op de website.

Jouw voordeel als Pasar-lid: € 5 korting per persoon (alleen op vertoon van de bon)


Ga naar de ledenpagina’s en download de plopsabon.

Choco-Story (Brugge)

Chocomuseum Beleef de boeiende wereld van de chocolade in het Brugse Chocolademuseum Choco-Story. Je wordt ondergedompeld in de geschiedenis van de cacaobonen en krijgt een volledig beeld van de productie van de lekkerste pralines. Kom ruiken aan én proeven van de ingrediënten van chocolade. Leer chocolade bewerken en geef hem een glanzend uitzicht en een knapperige structuur.

Jouw voordeel als Pasar-lid: € 1

Frietmuseum (Brugge)

Frietmuseum Het Frietmuseum in de prachtige Brugse Saaihalle is het eerste museum dat de volledige historiek schetst van de oorsprong van de aardappel. Je maakt er kennis met een interessante verzameling apparaten in verband met de aardappelteelt, maar ook met het oogsten, schillen, verdelen en frituren. En na het bezoek kan je uiteraard in de middeleeuwse kelder de échte Belgische friet gaan proeven.

Jouw voordeel als Pasar-lid: € 1

Historium (Brugge)

Historium Historium is een belevingsattractie die je meeneemt op tijdreis naar Brugge in de middeleeuwen. Audiogidsen leiden je door de thematische zalen. Daar worden al je zintuigen geprikkeld. Je krijgt ook een historische duiding over het dagelijkse leven in de vijftiende eeuw. Het is meer dan zien en horen, je ruikt en voelt hoe het leven toen was.

Jouw voordeel als Pasar-lid: volwassenen € 2 en kinderen € 1

Bakkerijmuseum (Veurne)

Bakkerijmuseum Het Bakkerijmuseum van Veurne bezit de belangrijkste collectie bakerfgoed van België en is een leuk doe-museum voor jong en oud. Voor wie zelf graag de handen uit de mouwen steekt, biedt het Bakkerijmuseum een gevarieerd activiteitenprogramma aan. Een bezoek aan het Bakkerijmuseum combineren met een boeiend atelier broodbakken of het volgen van een ambachtelijke bakdemonstratie... voor elk wat wils!

Jouw voordeel als Pasar-lid: € 3,50

Seastar havenrondvaart Nieuwpoort en boottocht Nieuwpoort-Diksmuide

Seastar Verken de frontstreek op originele wijze, met een IJzertocht tussen Nieuwpoort en Diksmuide. Onderweg vaar je langs de vele stille, maar levendige getuigen van WO I. Belangrijkste blikvangers zijn de IJzertoren, die ook het Museum aan de IJzer huisvest, en de Dodengang. Met Rederij Seastar ontdek je de grote diversiteit van de mooiste havenstad van onze kust.

Jouw voordeel als Pasar-lid: havenrondvaart € 2 en IJzertocht € 3


Extra voor groepen: per 25 personen krijg je 1 ticket gratis.

Museum aan de IJzer (Diksmuide)

Museum aan de ijzer ‘Aan de IJzer’ is een Europese Vredessite met de Paxpoort, de IJzercrypte en de IJzertoren, waarin het Museum aan de IJzer met zijn 22 verdiepingen het beklijvende verhaal brengt van de Belgisch-Duitse confrontatie tijdens de Eerste Wereldoorlog enerzijds en van de Vlaamse ontvoogding anderzijds.

Jouw voordeel als Pasar-lid: volwassenen € 2, kinderen van 7-18 jaar € 2,50.

Vissen op zee (Oostende)

Vissen op zee Scheep in voor een onvergetelijke dag vissen op zee. Ervaring is niet nodig. Jong en oud kunnen deelnemen aan deze gezonde en sportieve activiteit. De gevangen vis neem je mee naar huis. De rederij Franlis heeft meer dan vijftig jaar ervaring met vissen op zee. Vooraf reserveren noodzakelijk.

Jouw voordeel als Pasar-lid: € 10

Zee-excursies (Oostende)

Zee-excursies Ga aan boord van het vaartuig Franlis III voor een heerlijke boottocht op zee. De boot neemt je mee in volle zee om dan terug te keren langs de kustlijn naar de haven van Oostende. Je bewondert de Belgische kust en vaart langs grote ferryschepen, zeiljachten, kustvissers en rondvliegende meeuwen...

Jouw voordeel als Pasar-lid: volwassenen € 1,5, kinderen van 3 tot 11 jaar € 7, kinderen onder 3 jaar gratis.

Noordzeecruise (Oostende)

Noordzeecruise Vaar mee en bezoek het eerste Belgische windmolenpark op zee! Tijdens de vaart geeft een gids toelichting bij kustvaart en havensignalisatie, diverse boeien en bakens, exploratie van mariene vogels en zoogdieren tot het kruisen van de internationale scheepvaartroute. Met als eindpunt het windmolenpark op de Thorntonbank, 30 kilometer buiten de kustlijn. Reserveren noodzakelijk.

Jouw voordeel als Pasar-lid: volw. € 5, kinderen van 6 tot 12 jaar € 32,50.

Havenrondvaarten (Zeebrugge)

Havenrondvaarten Het nieuwste passagiersschip van België neemt je mee voor een rondvaart in de haven van Zeebrugge. Geniet van de zon en de zeelucht op het panoramisch buitendek of neem plaats op één van de twee binnendekken met gezellige scheepsbar.

Jouw voordeel als Pasar-lid: volwassenen € 1,5 kinderen van 3 tot 11 jaar € 7, kinderen onder 3 jaar gratis.

Seafront (Zeebrugge)

Seafront Het maritieme themapark Seafront wijdt je in in de geheimen van de zee in de haven van Zeebrugge. Je maakt er kennis met de rijke geschiedenis van onze visserij, ontdekt er het kusttoerisme van vroeger en nu. Voor kinderen is er het pirateneiland en het ballenbad.

Jouw voordeel als Pasar-lid: volw. € 2,5. Kinderen onder 1 jaar gratis.

Leiecruise (Gent)

Leiecruise Ontdek de prachtige Leie, de Golden River, gekenmerkt door haar kronkelende vorm en omringd door natuur, schitterende vergezichten en de mooiste villa’s van Sint-Martens-Latem en omgeving. De boot van www.benelux-rederij.com vertrekt vanuit centrum Gent en vaart via Afsnee, Drongen en Sint-Martens-Latem tot in Baarle en terug.

Jouw voordeel als Pasar-lid: € 3

Centrum Ronde van Vlaanderen (Oudenaarde)

Centrum Ronde van Vlaanderen Weet jij wat een renner aan den lijve ondervindt tijdens een wedstrijd als de Ronde van Vlaanderen? Geniet je ook zo van de ongelofelijke sfeer van deze koers? Besef je wat er bij de organisatie ervan allemaal komt kijken? En hoe groot is je kennis van deze klassieker? In 2016 wordt de Ronde van Vlaanderen voor de honderdste keer gereden. Dit jubileum wordt in het Centrum Ronde van Vlaanderen in de verf gezet met de uitbouw van een totaal nieuw belevingsmuseum.

Jouw voordeel als Pasar-lid: volwassenen € 2, kinderen en senioren € 1, gezinnen € 5.

MOU - Museum Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen (Oudenaarde)

MOU Oudenaarde, de stad aan de Schelde, blikt terug op een rijke historie en blijft geschiedenis schrijven. In het stadsmuseum MOU, dat een onderkomen vond in één van de mooiste stadhuizen van België, maak je via interactieve media en historische stukken een reis doorheen de tijd.

Jouw voordeel als Pasar-lid: € 1

Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve (Eeklo)

Plattelandscentrum Het Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve is de ideale startplaats voor een bezoek aan het Meetjesland. Je maakt er kennis met de smaken, de natuur, de landbouw en het erfgoed van deze boeiende streek. De koeienstal is ingericht als regionaal open erfgoeddepot, je vindt er een collectie ambachts- en landbouwwerktuigen. Gratis toegang.

Jouw voordeel als Pasar-lid: gratis kopje koffie of thee.

Provinciaal Archeologisch Museum (Ename)

PAM Ename Ben je gepassioneerd door archeologie en door de geschiedenis van de Vlaamse Ardennen, dan moet je zeker naar het Provinciaal Archeologisch Museum in Ename. Het roemrijke verleden liet er opmerkelijke sporen na die pam Ename graag voor jou toegankelijk maakt. Er vinden bovendien geregeld bijzondere evenementen, tijdelijke tentoonstellingen en erfgoedactiviteiten plaats.

Jouw voordeel als Pasar-lid: € 1,25

Provinciaal Archeologisch Museum (Velzeke)

PAM Velzeke Voor belangstellenden in archeologie en geschiedenis is het Provinciaal Archeologisch Museum in Velzeke een absolute aanrader. Je leert er alles over de prehistorie, de Gallo-Romeinse tijd en de tijd van de Merovingers. Pam Velzeke biedt bovendien een wervelend programma van evenementen en erfgoedactiviteiten.

Jouw voordeel als Pasar-lid: € 1,25

Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster (Gent)

Caermersklooster Naar aanleiding van de Lam Godsrestauratie is er een driedelige documentairetentoonstelling in het Caermersklooster. Het Lam Gods ont(k)leed! belicht de geschiedenis en de restauratie, Op de voet gevolgd! toont via webcam live de restauratie in het MSK . In 2016 staan twee indrukwekkende expo's geprogrammeerd: Pieter-Jan De Smet & de Native Americans en Gouden tijden, de ondernemende mens als drijvende kracht.

Jouw voordeel als Pasar-lid: gratis het pakket Lam Gods be(k)leefd of het boekje Onderweg.

Provinciaal Molencentrum Mola (Wachtebeke)

Mola Molens zijn pareltjes van technisch vernuft. Is de molen niet de moeder van alle mechanica? Mola is meer dan een museum! Je kan ook deelnemen aan een groepsbezoek van de provinciale water- en windmolens, vraag een maaldemonstratie of neem deel aan een bakworkshop. De toegang is gratis.

Jouw voordeel als Pasar-lid: rondleiding gids met een korting van € 15 en gratis koffie of thee.

Provinciaal Erfgoedcentrum (Ename)

Erfgoedcentrum Ename In het Provinciaal Erfgoedcentrum in Ename ontdek je het Oost-Vlaamse erfgoed en erfgoedbeleid. Kijk achter de schermen van het erfgoeddepot waar depotconsulenten erfgoed van Oost-Vlaamse musea, kerken, archieven en gemeentebesturen verzorgen en bewaren. Er is hedendaagse kunst te vinden van Nick Ervinck en Ben Benaouisse en foto’s van An-Sofie Kesteleyn.

Jouw voordeel als Pasar-lid: de toegang is gratis, Pasar-leden krijgen een verrassing.

Roger Raveelmuseum (Machelen)

Raveelmuseum In Machelen aan de Leie prijkt een museum waarin de kunst van Raveel zich thuisvoelt. Stéphane Beel ontwierp het gebouw dat geldt als een van de meest poëtische werken van deze architect. Het museum zelf huisvest veel schilderijen, tekeningen en objecten van een van de belangrijkste naoorlogse Belgische kunstenaars, Roger Raveel. Zijn werk is eigentijds en tijdloos.

Jouw voordeel als Pasar-lid: € 2

Hidrodoe (Herentals)

Hidrodoe Gefascineerd door water? Kom dan naar Hidrodoe, het unieke waterDOEcentrum in Herentals. Een bezoek aan Hidrodoe betekent een hele dag waterplezier, binnen en buiten, meer dan 120 doe-opdrachten, een unieke 4D-film en alles wat je wil weten over water. Vraag de wandelrugzak met doe-opdrachten of gps en ga op stap in het bos. Na een dagje Hidrodoe heeft water voor jou geen geheimen meer en het leuke is: je leert het allemaal al doende. Na afloop kan je rustig uitblazen in het watercafé.

Jouw voordeel als Pasar-lid: € 1

Aquatopia (Antwerpen)

Aquatopia Aquatopia tegenover het Centraal Station is veel meer dan een aquarium, het is een betoverende onderwaterwereld. Je ontdekt er meer dan duizend vissen en reptielen in hun natuurlijke leefomgeving. Kinderen kunnen hier ook naar hartenlust ravotten in het ballenbad.

Jouw voordeel als Pasar-lid: volwassene € 4,5 (code 200 502), kinderen en senioren €1,5 (code 200 503).

Provinciaal recreatiedomein De Schorre (Boom)

De Schorre Provinciaal recreatiedomein De Schorre is de ideale plek voor een dagje heerlijk ontspannen. Ontdek de prachtige natuur tijdens een wandel- of fietstocht, kom minigolf spelen of waterfietsen. Kinderen kunnen ook ravotten in de binnen- en buitenspeeltuin. Volg een sportinitiatie zoals deltavliegen of hockey. Gratis toegang.

Jouw voordeel als Pasar-lid: 20% korting op fietsverhuur, minigolf, waterfietsen en kickbikes.

Plantentuin (Meise)

Plantentuin De Plantentuin herbergt 18.000 soorten planten. In het Plantenpaleis kan je bij alle weersomstandigheden genieten van planten uit alle hoeken van de wereld, van vleesetende planten tot succulenten... Bezoek zeker het noordwestelijke deel van het domein met de verzamelingen eiken, coniferen, magnolia's, hydrangea's, rododendrons, esdoorns en wilde rozen.

Jouw voordeel als Pasar-lid: € 2

Volkssterrenwacht Mira (Grimbergen)

Mira Volkssterrenwacht Mira ligt nabij de abdij van Grimbergen. Mira heeft een weerstation en een grote verzameling instrumenten. Hoogtepunt vormt ongetwijfeld het kijken door telescopen op het waarnemingsterras. Met een speciale zonnetelescoop kan je overdag waarnemingen verrichten. Mira organiseert ook astroclubs.

Jouw voordeel als Pasar-lid: € 0,50 (individueel bezoek, woensdag- en zondagnamiddag), astroclub: volwassenen € 1, kinderen € 0,50

Museum voor de Oudere Technieken (Grimbergen)

Mot Welkom in het MOT, de gespierde uitstap voor het hele gezin. Drie historische gebouwen in Grimbergen - Guldendal, Liermolen en Tommenmolen nodigen je uit voor een dagje leerrijke ontspanning. De kinderen kruipen in de huid van een wagenmaker, leren spelenderwijs meer over hout of gaan aan de slag met vuile was, zeep en wasbord.

Jouw voordeel als Pasar-lid: volwassenen € 1

Sportimonium (Hofstade-Zemst)

Sportimonium Het Sportimonium is hét sportmuseum van België en een van de vijftien olympische musea ter wereld, op een boogscheut van Mechelen (fietsknooppunt 61). Bijzonder leuk zijn de volkssporttuin en het sportlab waar jong en oud spelenderwijs kunnen kennismaken met beugelen, gaaibollen of andere voorlopers van de moderne sport.

Jouw voordeel als Pasar-lid: € 2, kinderen onder 6 jaar gratis.

Plopsa Indoor Hasselt

Plopsa Indoor Hasselt Typisch Belgisch weertje? Laat je dan betoveren door de magische indoorwereld van Plopsa Indoor Hasselt, met 25 coole binnen- en buitenattracties.

Jouw voordeel als Pasar-lid: € 3 korting in Plopsa Indoor Hasselt voor max. 5 personen per individueel ticket ? 1 m.*


* Alleen op vertoon van bon. Ga naar de ledenpagina’s en download de Plopsabon.

C-mine Expeditie, uniek belevingsparcours in ondergrondse mijngangen (Genk)

c-mine Trek op avontuur in C-mine Expeditie! Een unieke wandeling voert je doorheen oude tunnels langs nieuwe, uitdagende installaties. Maak je eigen mijnsound, zoek je weg in het doolhof of neem een virtuele douche in de Mine Duster. Het letterlijke hoogtepunt van je tocht is de beklimming van de hoogste schachtbok van België.

Jouw voordeel als Pasar-lid: € 1,5

Musea Maaseik

Musea Maaseik Maaseik is een idyllisch middeleeuws stadje aan de boorden van de Maas. Er valt veel te beleven en de musea zijn er een must. De Musea Maaseik bestaan uit drie delen. Het Apotheekmuseum, het Regionaal Archeologisch museum en tot slot de kerkschatten van de Sint-Catharinakerk met de Codex Eyckensis, het oudste boek van de Nederlanden (vanaf midden 2016 in restauratie).

Jouw voordeel als Pasar-lid: combikaart € 1, jongeren (8-18) € 4.

Espace Gallo Romain (Ath)

Espace Gallo Romain Espace Gallo Romain stelt de enige Gallo-Romeinse boten die tot nog toe gerestaureerd zijn in België tentoon. In dit museum kan je twee boten van het Keltische type bewonderen. De ene is een kano uit één stuk hout, de andere een aak van meer dan 9 meter lang, die geklasseerd staat als ‘schat’ van de Federatie Wallonië-Brussel.

Jouw voordeel als Pasar-lid: volwassenen € 1, kinderen onder 5 jaar gratis.

Koninklijk Museum van Mariemont (Morlanwelz)

Museum Mariamont Het Koninklijk Museum van Mariemont staat in een prachtig Engels park met één van de mooiste arboretums van Wallonië. Het bevat de collecties die de Henegouwse industrieel Raoul Warocqué in het begin van de twintigste eeuw aan de Belgische staat schonk. In het park staat een unieke verzameling bronzen standbeelden waaronder Les Bourgeois de Calais van Rodin.

Jouw voordeel als Pasar-lid: 1 gratis toegangsticket per lidkaart.

Grotten van Han (Han-sur-Lesse)

Grotten van Han Treed binnen in de wonderlijke wereld van magische natuurverschijnselen. Beleef een wervelend onderaards avontuur van druipstenen, spelonken, fossielen en andere geologische mirakels. Ontdek de indrukwekkende Europese ‘Big Five’: de bruine beer, de wolf, de bizon, de lynx en nu ook de veelvraat. Welkom in de Grotten van Han.

Jouw voordeel als Pasar-lid: € 5,40

Tuinen van Annevoie (Annevoie)

Annevoie De vermaarde watertuinen van Annevoie waar fonteinen en watervallen in Franse, Italiaanse en Engelse stijl al meer dan 250 jaar zonder enige hulp van pompen functioneren. Tijdens je wandeling geniet je van een prachtige natuur, de muziek van het water, tulpen in de lente, de moestuin in de zomer en een rijk palet van kleuren in de herfst.

Jouw voordeel als Pasar-lid: € 1

Plopsa Coo (Luik)

Plopsa Coo Heb jij thuis ook kleine grote fans van Kabouter Plop, Bumba of Maya De Bij? Trek dan op avontuur naar Plopsa Coo aan de beroemde Watervallen van Coo in de Ardennen. Je geniet er van 20 attracties voor de hele familie, met als nieuwste aanwinst de spannende waterattractie Dino Splash. In alle parken kan je je favoriete Plopsa-figuur echt tegen het lijf lopen of uit de bol gaan tijdens een van de knotsgekke liveshows.

Jouw voordeel als Pasar-lid: € 5 korting in Plopsa Coo voor max. 5 personen per individueel ticket ? 1 m.*


* Alleen op vertoon van bon. Ga naar de ledenpagina’s en download de Plopsabon.

Museum voor het Openbaar Vervoer van Wallonië

Museum openbaar vervoer Het Museum voor het Openbaar Vervoer van Wallonië is ondergebracht in een oude tramremise, vlak bij de Médiacité. Het bestudeert de geschiedenis van het stedelijk transport in de regio Luik en in Wallonië van de achttiende eeuw tot vandaag. In het museum ontdek je veertig voertuigen die tot leven komen door geluidseffecten en interactieve en audiovisuele installaties.

Jouw voordeel als Pasar-lid: € 1, kinderen onder 6 jaar gratis, families: € 3.

Noord-Limburgse Vakantiebeurs - Hamont-Achel

Noord-Limburgse Vakantiebeurs Deze happening is ondertussen een vaste waarde geworden onder de reisbeurzen. Dit jaar gaat ze door op 22 januari 2017 van 10 uur tot 17 uur 30. Je bent welkom in zaal "De Posthoorn" Groenstraat 6 te Hamont. Inkom bedraagt 2,5 euro en leden van Pasar betalen 2 euro. Gratis voor bestuursleden van Pasar op vertoon van hun medewerkerskaart.

Meer info vind je hier.

Vakantiesalon Vlaanderen - Antwerpen

Vakantiesalon Vlaanderen Kom inspiratie opdoen van 26 tot en met 30 januari in Antwerp Expo. Het Vakantiesalon Vlaanderen heeft dit jaar weer leuke thema's bedacht die binnenkort bekend worden gemaakt. "Zoals elk jaar krijgen Pasar-leden ook dit jaar bij aankoop van één betalend ticket, één ticket gratis met de bestelcode: PASAR.

Vakantiesalon Brussel

Vakantiesalon Brussel Kom inspiratie opdoen van 2 tot en met 5 februari 2017 in Brussels Expo. Het Vakantiesalon Brussel is zoals elk jaar weer present op zijn vertrouwde plek. Pasar-leden krijgen ook dit jaar weer 50% korting op de inkomprijs.

Kampeerbeurs Pasar

Kampeerbeurs Pasar Voor 2017 zien we het grootser en zetten we niet enkel een tweedehandsmarkt op poten maar een heuse kampeerbeurs! Zoals steeds vind je ons in de Nekkerhal in Mechelen deze keer op 12 februari 2017. Korting voor Pasar-leden op vertoon van je lidkaart. Meer info vind je hier.

Reisbeurs GOVAKA - Pasar

Reisbeurs GOVAKA - Pasar Op 11 december 2016 kunnen Pasar-leden zich weer als eerste kiezen uit een reisaanbod (fietsen, wandelen, cultuur, bedevaarten, kamperen, …)van meer dan 50 landen. Maar het is ook dé plek om je persoonlijk te laten adviseren en ervaringen uit te wisselen met onze enthousiaste reisbegeleiders. Ter plaatse boeken geeft Pasar-leden een extra korting van 10 euro bovenop de ledenkorting van 25 euro.

Winefair

Winefair In het najaar van 2016 organiseert Winefair maar liefst 4 wijnevents in Vlaanderen waarbij Pasar-leden 50% korting krijgen op de inkomprijs. Zij betalen slechts 5 euro in plaats van 10 euro. Meer info op www.winefair.be


  • Winefair Lanaken, cultureel centrum : 28 tem 30 oktober
  • Winefair Leuven, Brabanthal : 18 tem 20 november
  • Winefair Antwerpen, Kasteel den Brandt : 26 & 27 november
  • Winefair Gent, Novotel : 10 & 11 december


Download nu je kortingskaart hier.

Vakantiesalon Roeselare geannuleerd