Beleef avonturen op grote hoogte

Durf jij het avontuur aan? Kom gratis rappellen van een kerktoren, klim op de touwladder, glij van de deathride en spring op het springkussen! In juni en juli kan je jouw eigen limieten opzoeken vanop verschillende uitkijktorens in West-Vlaanderen op 4 zondagen.

Binnen het project Horizon 2025 van Westtoer en Provincie West-Vlaanderen werden al talrijke uitkijkpunten (www.visitwestvlaanderen.be/horizon2025) gerealiseerd in West-Vlaanderen. Gaande van bestaande punten die extra werden ingericht, tot spiksplinternieuwe punten. Je kan de uitkijkpunten gratis bezoeken en tot bovenaan op het punt gaan om van het prachtige uitzicht te genieten. Alle punten liggen ook langs een fiets- en/of wandelnetwerk.

We dagen jou uit om de avonturier in jezelf naar boven te halen en deel te nemen aan 4 avontuurlijke evenementen vanop 4 verschillende uitkijkpunten in West-Vlaanderen! De evenementen zijn allemaal gratis te beleven. We vragen wel om in te schrijven op voorhand of ter plaatse om een lange wachtrij te voorkomen.

Enthousiast om deel te nemen?

Registreer nu alvast een tijdslot voor je avontuur op grote hoogte op www.visitwestvlaanderen.be/avontuuropgrotehoogte

Zondag 2 juni

Klim langs een imposante touwladder naar de top van de Uitkijktoren/Vuurtoren Vosseslag in De  Haan! Geniet bovenaan van het prachtige uitzicht op de Noordzee. Klimmen is gratis en kan op 2 juni tussen 13u en 18u.

Koppel je bezoek aan een fiets- of wandeltocht in de buurt. Op het Wandelnetwerk Kustwandelroute kan je een knooppuntenwandelroute uitstippelen. Met de fiets verken je de buurt op de Oudlandfietsroute (bewegwijzerde fietsroute).

15 en 16 juni

Glij langs een lange deathride van de top van de Sint-Niklaastoren naar de Grote Markt in Veurne! Deelnemen is gratis en kan op 15 en 16 juni tussen 13u en 18u.

Koppel je bezoek aan een fiets- of wandeltocht in de buurt. Je kan Veurne ontdekken op de stadswandelroute. Met de fiets verken je de buurt op De Moerenfietsroute en de Westkustfietsroute (bewegwijzerde fietsroutes).

Zondag 23 juni

Spring vanop de Sint-Annakapel naar beneden op een groot springkussen! Je beland in het prachtig rustige landschap van Dentergem, vlakbij de Meikensbossen. Springen is gratis en kan op 23 juni tussen 13u en 18u.

Koppel je bezoek aan een fiets- of wandeltocht in de buurt. Op het Wandelnetwerk Poelberg Meikensbossen kan je een knooppuntenwandelroute uitstippelen. Met de fiets verken je de buurt op de Mandeldalfietsroute (bewegwijzerde fietsroute).

Zondag 7 juli

Klim langs de trappen naar de top van de toren en rappel langs de Noordkant van de toren naar beneden. Geniet tijdens de rit van een fenomenaal zicht over Lissewege. Rappellen is gratis en kan op 7 juli tussen 13u en 18u.

Koppel je bezoek aan een fiets- of wandeltocht in de buurt. Je kan Lissewege wandelend verkennen op de Ter Doestwandelroute. Met de fiets verken je de buurt op de Uitkerkse Polderfietsroute (bewegwijzerde fietsroute).