REISWIJZER. Fietsen in en rond Glabbeek: langs de Kapellekesbaan

Vlaanderen, waar in elke straat een kapelletje staat…Een uitspraak die niet gelogen is, weten nu ook redactrice Lien en fotografe Siska. Zij maakten een fietstocht langs kapelletjes in en rond Glabbeek, over de glooiende heuvels van het Hageland.

Tekst Lien Lammar, Foto’s Siska Vandecasteele

WAT

De Kapellekestocht, een tocht van 35 kilometer door zes Glabbeekse dorpen.

ERHEEN

  • Vertrekpunt: pastorie Glabbeek, Dries 9
  • Openbaar vervoer: het dichtstbijzijnde treinstation is dat van Tienen. Daar kan je met je eigen fiets vertrekken, de bus nemen of een deelfiets van Blue-Bike of Cambio-wagen huren. Vanuit het station van Tienen is het nog 6 km rijden voor je op de route van de Kapellekesfietstocht bent.

Toerisme Glabbeek

www.toerismevlaamsbrabant.be

2

Eten

Herberg Stanske

Zuurbemde 56, 3380 Zuurbemde

Herberg Stanske

Vroeger hield ‘Stanske’ hier haar café en kruidenierswinkel open, vandaag is dit een gezellig dorpshuis waar je kan pauzeren bij een kom warme soep of een stukje huisgemaakte taart. Naast het café is ook een winkeltje met lokale producten. Opgelet: de openingsuren zijn beperkt.

Het Klokhuis

Grotestraat 13D, 3380 Glabbeek

Het Klokhuis

Eenvoudige bistro in het centrum van Glabbeek, met croques, pasta’s, slaatjes, ribbetjes,... op het menu.

 

 

Slapen

Dutjes in de wei

Dutjes in de wei

Comfortabel slapen tussen de loeiende koeien en fluitende vogels in een oude, omgebouwde veewagen: dat is ‘Dutjes in de wei’. Je hebt je eigen keukentje, buitendouche, composttoilet en vooral een prachtig groen uitzicht. In de veewagen is plaats voor twee volwassenen en twee kinderen.

Ferme Koer

Boutersemstraat 29, 3311 Binkom

www.fermekoer.be

Ferme Koer is een prachtige evenementenlocatie op de ‘boerenbuiten’ waar je niet alleen kan feesten, maar ook kan overnachten. In de tuin staat een tiny house met houtkachel, privésauna, jacuzzi én zicht op de velden. Mag het wat meer luxe zijn? Dan is er de Ferme Suite, een kamer met privé sanitair.

Hoeve Ransberg

www.hoeveransberg.be

B&B in een oude hoeve, aan de voet van de Ransberg. Jurgen en Annick ontvangen je met plezier in de oude hooischuur, met veel zorg omgebouwd tot luxueus gastenverblijf.

Villa Veldzicht

www.villaveldzicht.be

Stijlvolle vakantiewoning voor 10 personen tussen de Hagelandse heuvels, met grote leefkeuken en zicht op de Velpevallei.

 

Kamperen

Glamping Mispelhoef

Kerkstraat 22, Glabbeek

De Mispelhoef

Een ezelboerderij waar je kan overnachten in een ruime glampingtent met buitenkeuken en buitendouche. Je kan er ook terecht voor (meerdaagse) wandelingen met ezels.

Bivakzone De Getedraak

Bivakzone de Getedraak

Bijzondere bivakplek in de vallei van de Grote Gete bij Drieslinter. De ideale plek voor een vroege dauwwandeling.

De Mulkerij

Mulkstraat 162, 3300 Tienen

De Mulkerij

Verstopt in de tuin van een oude stadsboerderij in Tienen ligt De Mulkerij, een minicamping met een kleine, gezellige tentenweide tussen de fruitbomen. De oude stallen zijn omgebouwd tot verharde staanplaatsen voor kampeerauto’s en caravans. Mag je ook van genieten: een heerlijke ecologische zwemvijver en veel speelgoed voor de kinderen.

Wijndomein Danouise

Halderstraat 217, 3390 Tielt-Winge

www.danouise.be

Wijndomein Danouise in Tielt-Winge biedt vier camperplaatsen aan met zicht op de wijngaard (enkel na telefonische reservatie op 0495-18 77 37). Uiteraard kan je er ook proeven van de wijn van eigenaar Daniël Vandervaeren.

 

 

Doen

Kapel Heinkensberg

Kapel van de Heinkensberg

De grootste kapel op de route van de Kapellekesfietstocht ligt op een heuvel en biedt daardoor een mooi zicht op de heuvels rond Glabbeek.

Vissen in het Windmoleke

www.windmoleke.be

Een dagje vissen op de visvijvers in Wever. Het bijhorende café van Gikke en Wendi is een geliefde plek bij de buurtbewoners.

Speelboerderij Ravot

Nieuwstraat 15, 3380 Glabbeek

www.speelboerderijravot.be

Catherine, vroeger kleuterjuf, begon samen met haar dochters een speelboerderij. Hier mogen kinderen nog écht ravotten, buiten op de speeltuin of bij de dieren. In de binnenspeelhal staan tractors, een timmerhoek en een stroparcours klaar.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!