Hoe bespaar je gewicht en ruimte in je rugzak?

Hoe slimmer je je rugzak indeelt, des te meer ruimte je overhoudt. Rol je kleren op en kies alleen voor het hoogstnoodzakelijke. En als je voor multifunctionele spullen gaat, bespaar je ook nog eens in gewicht!

Samenstelling Evelien Heeren

1

Druk, druk, druk...

Soms heb je op backpackreis kleren nodig die veel ruimte innemen zoals warme truien of een dikke jas. Met compressiecubes bespaar je veel plaats. Pak de cube lekker vol en trek dan de sterke compressieritssluiting dicht. Je bespaart zo vaak wel de helft aan volume. Om je kledij lang fris te houden, zijn de cubes antimicrobieel behandeld.

Pack It Isolate Compressie Cube S – €24 – Eagle Creek.

Compact koken

Toch zelf koken als je met de rugzak op stap bent? Deze kooksets zijn eenvoudig, compleet én slim met hun opplooibaar keukengerei, inklapbare handgrepen en licht materiaal. Je hebt alles wat je nodig om je potje te koken: spatel, lepel, snijplank, kom, bestek, kookpot én zelfs een vaatdoek. Komen eten!

Kookset MH500 – €15 – Quechua.
Kookset MH100 – €14 – Quechua.
 

Rits… and go!

Wie heeft twee broeken nodig als eentje genoeg is? Deze wandelbroek heeft een blinde rits boven de knieën: zo vorm je de lange broek in een wip om in een short. De broek heeft een hoge taille, schuine steekzakken met rits en is gemaakt van elastisch, waterafstotend en gerecycleerd materiaal. Zeg tnu nog eens dat afritsbroeken niet hip zijn?  

Waterafstotende zip-off wandelbroek – €69.99 – H&M.

Da’s proper!

Vervang je shampoo, douchegel, afwasproduct en wasgel door één middel. Dit zeepconcentraat is mild voor je huid én effectief voor je afwas en vuile was. Het middel is ook zacht voor de natuur, want het is biologisch afbreekbaar. Met zijn citronella-parfum schrikt het bovendien insecten af. Handig: het robuuste, lekvrije flesje kan mee in je handbagage bij een vliegreis.       

Wilderness Wash met citronella 100ml – €5.95 – Sea to Summit.

Minifles, maxidorst

Deze opvouwbare siliconen fles levert je zeker extra ruimte op: goed voor 600 ml water, maar samengedrukt zelfs compact genoeg voor in je broekzak. Het ding is lekvrij en kou- en hittebestendig. De stevige lus is niet alleen handig om de fles te dragen, maar ook om het geheel bij elkaar te houden eens opgevouwen.  

Opvouwbare siliconen drinkfles 600ml – €18.95 – YONO

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!