Hoe zorg ik dat ik niet verloren loop bij het wandelen?

Misschien overkomt het je nooit, misschien net geregeld: de weg kwijt raken als je aan het wandelen bent. Met dit lijstje vol handige tips en gadgets is verdwalen helemaal oké, want je vindt gegarandeerd je weg terug.

Samenstelling Evelien Heeren

1

Het noorden kwijt?

Laat dit multifunctionele hebbeding je trouwe gezel zijn bij avontuurlijke staptochten. Vier tools krijg je, voor de prijs van ééneen kompas om je te oriënteren, een thermometer, een vergrootglas om fauna en flora van dichtbij te observeren én een fluitje voor je veiligheid. Hang het ding aan je sleutelbos, zo heb je het altijd bij je.

Multifunctioneel fluitje met kompas – €6 – Geonaute.

Vanzelfsprekend…

Hoe vraag je om hulp in een land waar je de taal niet kent én geen gsm-bereik hebt, zodat Google je niet kan helpen? Met één vinger en dit reisarmbandje vol iconen pols je eenvoudig naar een restaurant, de dichtstbijzijnde winkel of het toilet. In totaal staan er zestien iconen op het reisarmbandje, dat trouwens in grote en kleine maat bestaat.

Reisbandje – €7,95 – Ikgaopavontuur.

 

Goed georiënteerd

Train je oriënteringsvermogen door geregeld een oriëntatieloop op je planning te zetten. Daarbij passeer je, hardlopend of wandelend, een aantal gemarkeerde punten die je kan aflezen van een kaart. De route daartussen? Die bepaal je zelf. Goed begaanbare wegen, dwars door het bos… Jij kiest! Oriëntatielopen vragen omeen goede fysieke conditie, maar ook om hersenwerk. Wedden dat je in de toekomst minder snel verloren loopt?

Vind een oriënteringsloop via orienteering.vlaanderen.

Be (h)appy

Download op je smartphone een paar wandelapps om een route uit te stippelen én het noorden niet kwijt te geraken. Denk aan Komoot: een handige app vol leuke routes, met een planner en navigatie. De app Wandelknooppunt werkt dan weer fijn op het knooppuntennetwerk. Onderweg kan je altijd makkelijk je route bijsturen.

Komoot en Wandelknooppunt – gratis – voor iOS en Android.

Wat zegt de GPS?

Een wandelkaart die nat regent, geen signaal voor je telefoon… Als je wil vermijden dat je door dat soort omstandigheden de weg kwijtraakt, kies dan voor een wandel-gps. Dit is een ideaal instapmodel. Het toestel is compact en bestand tegen stof, vuil en water. Uitgerust met onder meer een kompas, hoogtemeter en wereldkaart kan je zorgeloos vertrekken. Toch de weg kwijt? Je hebt ruim 25u tijd, want zo lang doet de batterij het.

Garmin eTrex 10 – €109 – Garmin.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!