REISWIJZER. Brugge, stad aan het water

Verdwalen door de kleine straatjes van Brugge, vol geschiedenis, kunst, handel, taal... Stadsgids Jo Berten stippelde een fijne stadswandeling uit, langs de slingerende Reie.

1

Eten

Café Vlissinghe

Blekersstraat 2, 8000 Brugge

cafevlissinghe.be

Oudste café van Brugge met een uniek interieur en een ruim terras.

Sint-Joris

Markt 29, 8000 Brugge

restaurant-sintjoris.be

Gezellig familiaal restaurant met artisanale Belgische keuken. Achter de historische gevel gaat een modern en warm interieur schuil.

De Proeverie

Katelijnestraat 6, 8000 Brugge

sukerbuyc.be

Stijlvolle tearoom: de perfecte plaats om te genieten van heerlijk huisbereid gebak, scones, cake. Onderdeel van de artisanale Chocolaterie Sukerbuyc aan de overkant van de straat.

Malesherbes

Stoofstraat 3-5, 8000 Brugge

restaurantmalesherbes.be

(H)eerlijke Franse keuken verscholen in het smalste straatje van Brugge.

Slapen

De Swaene

Steenhouwersdijk 2, 8000 Brugge

dieswaene.com

Een klein gezellig familiehotel met 17 kamers dat zich situeert langs de pittoreske reien. Al de karaktervolle kamers zijn gedecoreerd in een eigen romantische stijl.

Duc De Bourgogne

Huidenvettersplein 12, 8000 Brugge

ducdebourgogne.be

Een prachtig pand uit 1648 in het hart van Brugge. Authentieke, comfortabele kamers. Er is ook een restaurant.

Casselbergh

Hoogstraat 6, 8000 Brugge

grandhotelcasselbergh.be

Recent gerenoveerd hotel dat rijke historie met moderne luxe mixt. Het neemt je mee naar een rijk verleden.

Bonifacius

Groeninge 4, 8000 Brugge

bonifacius.be

Een B&B met charme, bestaand uit twee huizen. Een gebouw aan de Reie met houten gevel en glasraampjes dat baadt in een middeleeuwse sfeer en een 16de eeuws gebouw aan de straatkant.

Kamperen

Camping Memling

Veltemweg 109, 8310 Brugge

brugescamping.be

Een gezellige en verzorgde camping met overdekt zwembad aan een bos. Gelegen iets buiten het stadscentrum, maar vlot te bereiken met openbaar vervoer.

Doen

Stadhuis

Burg 12, 8000 Brugge

Het monumentale stadhuis (1376-1421) is een van de oudste der Nederlanden. Neem een kijkje in de Gotische Zaal met haar indrukwekkende gewelf en 20ste-eeuwse muurschilderingen over de geschiedenis van Brugge. In de historische zaal ernaast ontdek je het belang van de zee voor de welvaart van Brugge. Op het gelijkvloers zie je een afbeelding van de vroegere waterhallen.

Brouwerij De Halve Maan

Walplein, 26, 8000 Brugge

halvemaan.be

Deze authentieke huisbrouwerij in hartje Brugge. Ontdek er de rijke geschiedenis van zes generaties brouwers, sinds 1856. Gekend vanwege het stadsbier Brugse Zot, maar ook Sportzot, Straffe Hendrik en Blanche de Bruges. Enkel te bezoeken met gids. Ook een leuke brasserie en terras.

Historium Tower

Markt 1, 8000 Brugge

historium.be

Beklim de Historium Tower, met een hoogte van 35 meter, voor een indrukwekkend 360°-uitzicht op de Brugse Markt en het Belfort. Na de klim van 145 treden bereik je de uitkijkpost voor een uniek panorama.

Poortersloge

Kraanrei 19, 8000 Brugge

ccbrugge.be

Op zoek naar wat actuele kunst in Brugge? Dan is de Poortersloge de ideale locatie. Jaarlijks is er een aantal tentoonstellingen te zien, gaande van thematische projecten tot presentaties van privéverzamelingen of solotentoonstellingen van hedendaagse kunstenaars. Historisch gebouw waar de handelaars destijds vanaf het torentje hun schepen zagen aankomen.

 

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!