Wiel in de weg

1 minuut leestijd

‘Ik vind een reservewiel handiger dan een reparatieset, maar dat ligt in de weg in de campergarage. Mag ik dat wiel achter op de camper hangen?’

Helpdesk
  • Kamperen met de motorhome

Dat mag, maar je doet het beter niet.

Een reservewiel weegt zo’n 24 kilo. Dat aan de camperwand monteren of hangen is geen goed idee als de fabrikant daar geen rekening mee heeft gehouden. Voor buscampers zijn allerhande beugels te koop waarmee je het reservewiel achterop bevestigt. Googel maar even ‘reservewielhouder’ en ‘reservewielbeugel’.

Hang het onder de wagen: Handiger is het om het reservewiel onder de camper aan het chassis te bevestigen. Er zijn kant-en-klare oplossingen beschikbaar voor de Fiat Ducato en AL-KO-chassis. Vraag ernaar bij de dealer of kijk even op www.memo-europe.nl onder ‘reservewielbeugels’.

deel Artikel

extra tips

Gerelateerde helpdesk artikels

Wetgeving
Wonen in een camper
Wetgeving
Rijverboden Duitsland
Wetgeving
Mag ik nog met M+S-banden in Frankrijk rijden?
Wetgeving
Fietsen op de trekhaak
Wetgeving
Wegentol in Noorwegen
Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer