PASAR ZOMERT 2024: Kevie wandeling in 3700 Tongeren

Deze activiteit is voorbij
1 minuut leestijd

Wandeling vanuit Tongeren door natuurgebied 'De Kevie', beheerd door Natuurpunt, en langs de 'Jeker' en de geklasseerde Blaarmolen naar Nerem.

Langs het huidige fietsnetwerk in Nerem ligt de slapende oude chocoladefabriek die omgebouwd wordt tot luxe appartementen, enkel de geklasseerde toegang met zijn prachtig glasraam herinnert nog aan de glorie-tijden van vroeger. Tegenover het plein ligt het kasteel Rosmeulen, waar de directeur van de fabriek woonde. Is momenteel in prive bezit en wordt gerestaureerd (niet toegankelijk). Aan het plein is er gelegenheid tot een drankje en toilet in een paar drankgelegenheden. Op de terugweg volgen we het fietsnetwerk langs de achterkant van het fabriek en langs het kasteel Scherpenberg en volgen dan links af de Oude Jeker tot aan de spoorwegbrug, nu rechts af de spoorlijn volgen tot aan de parking. Goede wandelschoenen of laarzen zijn aan te raden.

 

  • Wandelen
  • Pasar Zomert
Tongeren

Praktische info

Deze activiteit is voorbij.
locatie

Parking 'Oude Blaarstraat 5' OF 'Parking 'De Motten'
Oude Blaarstraat 5 (Parking tegen spoortunnel)
3700 Tongeren
België

beginuur
19h00
aantal deelnemers
10-50
leden: gratis niet-leden: €2.00
nuttige informatie voor deelnemers

Honden aan de lijn (natuurgebied) en GEEN buggy's mogelijk.

 

deel Activiteit

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer