REISWIJZER. Van Derry naar Dundalk… met de fiets

4 minuten leestijd

Jessica de Korte en singer-songwriter Paul O’Brien fietsen van Derry naar Dundalk  langs fietsroutes die door het grensgebied van Ierland en Noord-Ierland slingeren.

praktisch
  • Fietsen

ERHEEN

Ierland is met de veerboot bereikbaar vanaf Cherbourg in Frankrijk (600 km vanaf Brussel, 6,5 uur rijden) of via Frankrijk en Engeland (veerboten Calais - Dover en Holyhead - Dublin: Calais ligt 200 km van Brussel, Dover 600 km van Holyhead). Belfast en Dublin hebben een vliegveld. Met de bus/trein ben je in 2 uur van Belfast in Derry. Vanaf Dublin is de reistijd 4 tot 5 uur. Dundalk naar Dublin duurt met de trein of bus ongeveer een uur.

FIETSROUTE

 komoot.com/tour/1527970286
 

De routes 92, 95 en 91 staan momenteel nog als gele lijntjes op de fietskaarten van Sustrans vermeld, maar zonder de nummers. Sommige vind je op de website sustrans.org.uk. Ook de Kingfisher Trail en greenways zijn op de kaarten te vinden. Deze routes staan tevens in de app van Komoot, als je de Premium-fietskaarten gebruikt.

In coronatijd is de veerboot bij Crom Estate opgeheven, hier moet je nu over de drukke weg Lisnaskea Road.

HUURFIETSEN

Goede huurfietsen (ook e-bikes) zijn te huur bij Iron Donkey Bicycle Touring (irondonkey.com). Eigenaar Norman Trotter kan de fietsen naar het beginpunt van de route brengen.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer