REISWIJZER. Fietsstad Kopenhagen

4 minuten leestijd

Fietsen en architectuur: de liefde voor die twee kan je combineren bij een trip naar Kopenhagen. Je leest er meer over in Pasar Fietsen van mei 2024.

praktisch
  • Fietsen

ERHEEN

Vanuit Brussel is het zo’n 930 km naar Kopenhagen, als je gebruik maakt van een veerdienst en 1060 km zonder.

Met de ferry:

  • De veerboot van Puttgarden naar Rødby verbindt het Duitse eiland Fehmarn met het Deense eiland Lolland. De route wordt tot 47 keer per dag aangeboden door de rederij Scandlines. De reistijd is ongeveer 45 minuten. Prijzen vanaf € 50,50 per enkele rit in een personenwagen met maximaal 9 inzittenden.  Voor voertuigen langer dan 6 meter, betaal je een surplus van € 30 per 2 meter.
  • Een andere mogelijkheid is om van Rostock (D) naar Gedser (DK) te varen, een boottocht van 1,5 uur, met een frequentie van 10 vaartochten per dag. Deze tocht wordt aangeboden vanaf € 69 per enkele vaart.  Ook hier geldt de surplus voor voertuigen langer dan 6 meter.

Over De Grote Beltbrug:

Wil je niet vasthangen aan de vertrektijden van een ferry dan kan je Denemarkten ook over land bereiken. De Grote Beltbrug is 18 km lang en verbindt de Deense eilanden Funen en Seeland, waarop ook Kopenhagen ligt. Het is de langste verbindingsbrug van Europa en de op drie na grootste verbindingsbrug ter wereld. Het is niet mogelijk om te fietsen of wandelen over de brug. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de trein om de oversteek te maken. Prijs voor een voertuig tot 6 meter: 270 DKK, motorhome tot max 3,5 ton: 605 DKK.

https://storebaelt.dk/

 

Meer info:

 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer