Lekkers uit de Loirestreek

2 minuten leestijd
La Douce France: met lekkere geitenkaasjes – Crottin de Chavignol – en witte bonen – mogettes de Vendée – maak je twee heerlijke recepten voor onderweg in Le Pays de la Loire.
culinair

Recept 1: Papillot met Crottin de Chavignol

Zo heerlijk eenvoudig kan het zijn: Franse kaasjes, groenten en een vel bakpapier op de BBQ en met een stokbroodje erbij wordt smullen.

Zo maak je het

  • Verwarm de bbq voor.
  • Snij vier stukken alumiumpapier van ongeveer 30x30 cm.
  • Leg op elk stuk bakpapier een handvol courgetteplakjes en kerstomaten.
  • Leg op elk bedje van groenten een geitenkaasje.
  •  Besprenkel elke papillot met een eetlepel olijfolie en honing.
  • Strooi Provençaalse kruiden, zout en peper over elke papillot.
  • Vouw de pakketjes halfdicht zodat de kaas kan bakken.
  • Plaats de pakketjes op een bakplaat en bak ze ongeveer 15-20 minuten op de BBQ.
  • Serveer met een stuk brood.

Voor 4 personen

  • 4 Crottin de Chavignol
  • courgette, in dunne plakjes gesneden
  • 150 g kerstomaten, gehalveerd
  • 4 el olijfolie
  • 2 kl honing
  • 2 kl Provençaalse kruiden

Peper en zout

Recept 2: Ragout van witte bonen

Een hartig, maar licht vegetarisch eenpansgerecht met een Frans tintje: ideaal voor onderweg.

Zo maak je het

  • Verhit de olie in een grote zware koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en paprika  toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat sudderen, vaak roerend, tot de groenten volledig zacht zijn, ongeveer 30 minuten. • Voeg fijn geraspte knoflook en tomatenpuree toe en kook, vaak roerend, tot de tomatenpuree diep rood begint te worden, ongeveer 3 minuten. Roer de bouillon erdoor en breng aan de kook.
  • Laat sudderen tot de vloeistof iets is ingedikt. Voeg de tomaten toe en laat sudderen tot de tomaten zacht zijn.
  • Werk af met parmezaanse kaas en peterselie. Serveer op een toast.

Voor 4 personen

  • 3 middelgrote uien, gehakt
  • 1 rode paprika, gehakt
  • 120 ml extra vierge olijfolie, plus extra
  • Zout en peper
  • 3 teentjes knoflook, geraspt
  • 10 g tomatenpuree (ongeveer 2 theelepels)
  • 80 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 blikken witte bonen of verse mogettes bonen (1 nacht geweekt)
  • 960 ml groentebouillon
  • 150 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 2 eetlepels gehakte peterselie

 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer