Nieuwe camperplaatsen in eigen land
Camperen in eigen land is een belevenis. Zeker als dat vanuit deze nieuwe camperplekken gebeurt, aan de kust, in het rivierenland of in hartje Brussel.
- Kamperen met de motorhome
Camperplaats Boom
Op parking 1, meteen links van de hoofdingang van de Schorre vind je voortaan vier speciale camperplaatsen. Er zijn geen voorzieningen, maar je zit wel meteen in het hart van het natuurdomein waar je 24 uur mag overnachten. De plaatsen zijn verhard en er is ruimte om afval te deponeren. Het centrum bevindt zich op 1 km.
- Waar? Parking domein De Schorre, Schommelei, Boom, www.toerismerupelstreek.be
- Tarieven en voorzieningen: 4 plaatsen, gratis overnachten, maximum 24 uur, geen voorzieningen, vuilnisbakken, verharde ondergrond, huisdieren toegestaan
- Doen in Boom en omgeving!
- Met de fietsknooppuntenkaart Scheldeland verken je alle uithoeken van de Rupelstreek per fiets.
- Midden in het domein De Schorre vind je de avonturentoren van Intense. Zowel grote als kleine avonturiers leven zich hier helemaal uit op de klautermuur, de via ferrata, de deathride, het hoogteparcours en de klimmuur.
- De Velodroom wielercollectie omvat meer dan 1500 wielertruien, 40 fietsen, 3000 boeken en nog zoveel andere fietsschatten.
Camperplaats Rumst
Dit campergastenverblijf aan Brasserie 3Ri4en biedt een bijzonder fraai uitzicht op het Drie-Rivierenpunt waar de Nete en Dijle samen de Rupel vormen. De blauwe fietsbruggen over het water zijn echte blikvangers. Aan de brasserie start meteen ook een fietsknooppuntenroute. Het centrum ligt op 1km.
- Waar? Brasserie 3Ri4en, Vissersstraat 91, Rumst, www.3rivieren.be
- Tarieven en voorzieningen: 2 plaatsen, maximum 24 uur, vuilnisbakken, toilet in de brasserie, verharde ondergrond, geschikt voor campers tot 8 m, gratis overnachten
- Doen in Rumst en omgeving!
- In Rumst valt heel wat streetart te ontdekken. De website of app van Street Art Cities geeft je toegang tot de verborgen wereld van muurschilderingen. Je vindt er niet alleen de locaties van de kunstwerken, maar ook info over de artiest en het werk.
- Museum Rupelklei vertelt het verhaal van de vele steenbakkerijen in de Rupelstreek. Het museum ontstond in de jaren 70 en bewaart de herinnering aan de met de hand gemaakte baksteen.
- De watertoren in Rumst werd uitgebouwd tot een educatieve en informatieve toeristische inkompoort. Op de uitkijktoren geniet je van een prachtig panoramisch zicht over de streek. Zo’n 40 meter boven de zeespiegel en met zicht op de kleigroeven is het een ideale startplaats om de gemeente en de Rupelstreek te verkennen.
Camperplaats Koksijde
Vlak bij het natuurgebied De Hoge Blekker kan je met je camper terecht op Blekkerdal Campers. Dit terrein is speciaal voorzien voor campers naast camping Blekkerdal, gekend om zijn rustige ligging. Het centrum op 1 km en het strand op 2,5 km zijn makkelijk bereikbaar te voet of met de fiets.
- Waar? Blekkerdal Campers, Pylyserlaan 43, Koksijde, blekkerdal.be
- Tarieven en voorzieningen: € 19 per nacht inclusief twee personen en belastingen, terrein het hele jaar open, alle voorzieningen zoals lozen afvalwater, tanken vers water, lozen cassettetoilet, stroom en wifi zijn gratis. Er zijn 11 verharde plaatsen, maximum lengte 8 m.
- Doen in Koksijde en omgeving!
- Koksijde als wandelaar of loper beter leren kennen? Dan is de gratis Runnin’city-app iets voor jou. De app brengt je naar het dichtstbijzijnde punt van de route en de voice-over geeft je info over alle bezienswaardigheden langs je route. Een aanrader.
- De archeologische fietstocht verkent in ongeveer 30 km de streek tussen Koksijde en Veurne. Met verhalen van abdijen en adellijke heren, maar ook sites uit de Romeinse tijd en de vroege middeleeuwen. Het vormt de ideale combinatie met een bezoekje aan het Abdijmuseum, waar de tocht start en eindigt.
- In bezoekerscentrum De Doornpanne vind je een permanente tentoonstelling over de waterwinning in de duinen en de fauna en flora van het gelijknamige natuurgebied. Jaarlijks vinden er ook twee à drie tijdelijke tentoonstellingen plaats over diverse onderwerpen.
Camp in Brussels
Camp in Brussels is een tijdelijk pilootproject in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in samenwerking met de gemeente Anderlecht. Tijdens deze testfase neemt Camp in Brussels een toegankelijk en beveiligd parkeerterrein met 24 plaatsen voor kampeerders. Er is ontvangst voorzien, maar dat staat nog in de kinderschoenen. Een verantwoordelijke komt elke werkdag langs om nieuwkomers te begroeten. Na deze proefopstelling zal het project definitief vorm krijgen, met een stopplaats en serviceplaats die je toelaat Brussel met een camper te (her)ontdekken.
Ook diensten zijn momenteel nog niet beschikbaar op het parkeerterrein. Je staat dus zelf in voor het op peil houden van je nutsvoorzieningen. Campers en bestelwagens van minder dan 7,5 ton met volledige sanitaire voorzieningen mogen er parkeren. Alle andere voertuigen zoals auto's of caravans, zijn verboden. Je betaalt 10 euro per 24 uur. Je mag maximum 72 uur verblijven.
De parkeerplaats is dagelijks open. Al controleer je best de openingstijden voor je vertrekt. Deze vind je op de website, Facebook-pagina en via Google Maps. Reserveren is noodzakelijk. Dat doe je via +32(0)486832610 of campinbrussels@gmail.com.
Camp in Brussels, Rue Félicien Rops 13 in 1070 Anderlecht, www.campinbrussels.com