Parelcouscous met broccoli en zalm
Wim Borghys
1 minuut leestijd
Parelcouscous met broccoli en zalm
culinair
- Kamperen
Ingrediënten voor 4 personen:
- 300 g parelcouscous
- 600 g broccoli
- 4 stukken zalm
- 1 groentebouillonblokje
- Snuifje paprikapoeder (eventueel gerookt)
- 120 g gedroogde tomaatjes
- 4 el geroosterde pijnboompitten
- Snuifje zwarte peper en zout
- 4 el citroensap
- 1 el gehakte peterselie
- Boter
Bereiding:
- Los het bouillonblokje op in kokend water. Kook hierin de couscous gaar volgens de aangegeven tijd. Kook ondertussen ook de roosjes broccoli gaar. Giet de couscous af en doe terug in de pot.
- Voeg het paprikapoeder, de tomaatjes en de broccoli toe en roer onder elkaar. Doe het deksel op de pot en houd warm.
- Verhit een beetje boter in een pan en bak de zalm rosé. Kruid af met peper en zout, besprenkel met citroensap. Serveer de couscous met groenten, leg de zalm erop en garneer met pijnboompitten en peterselie.