Pompoensalade met rosbief
            
            
            Christian Pauwels
      
            
            
          1 minuut leestijd
      
          Pompoensalade met rosbief 
      
              
              
              
      Ingrediënten voor 4 personen:
- ½ pompoen of 1 butternut
 - 400 g rosbief (fijn gesneden, charcuterie)
 - 1 kleine rode ajuin
 - 100 g zongedroogde tomaten
 - ½ verse peterselie
 - 75 g rucola
 - 1 eetlepel pompoenpitten
 - 1 eetlepel balsamicoazijn
 - 4 eetlepels olijfolie
 - Peper en zout
 
Bereiding:
- Spoel de pompoen goed, halveer en verwijder de zaden en draden. Verwijder de schil en snij in blokjes van maximum 1 centimeter dik. Bak ze goudbruin én gaar in 2 eetlepels olijfolie, en laat ze op keukenrolpapier afkoelen.
 - Snijd de rosbief in fijne reepjes en kruid met zout. Bewaar één vierde voor de afwerking.
 - Snipper de ui fijn en snij de zongedroogde tomaten in reepjes.
 - Snipper twee derden van de peterselie en bewaar de rest voor de afwerking.
 - Doe de pompoenblokjes, rosbiefreepjes, ui, tomaatjes, peterselie, rucola en pompoenpitten in een kom en meng goed.
 - Besprenkel met de twee overige eetlepels olijfolie en de balsamicoazijn.
 - Werk af met een paar reepjes rosbief en peterselie en kruid met peper en zout.