Vegetarisch herfststoofpotje
Wim Borghys
1 minuut leestijd
Vegetarisch herfststoofpotje
culinair
- Kamperen
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 pastinaken
- 1 knolselder
- 600 g paddenstoelen naar keuze
- 4 uien
- 1 liter groentebouillon
- 2 teentjes knoflook
- Een takje tijm
- 3 el walnootolie
- Olijfolie
- 800 g kruimige aardappelen
- Peper en zout
Bereiding:
- Snijd de uien in halve ringen, halveer de pastinaken en snijd ze in plakjes van ½ cm.
- Verhit wat olijfolie in een pot en stoof daarin de uien en de pastinaak aan samen met de geplette teentjes knoflook.
- Schil de knolselder, snijd hem in blokjes van 1 cm, voeg ze bij de ui en de pastinaak en laat alles enkele minuten stoven. Blus met de groentebouillon.
- Schil de aardappelen en doe ze in stukjes bij het stoofpotje samen met het takje tijm. Bak ondertussen de paddenstoelen in de walnootolie.
- Als de groenten en aardappelen gaar zijn en het vocht is verdampt, ga je er met een pureestamper lichtjes door tot je een hutsepot krijgt. Voeg daarna de gebakken paddenstoelen toe en kruid af met peper en zout.