Vegetarisch herfststoofpotje

1 minuut leestijd
Vegetarisch herfststoofpotje
culinair
  • Kamperen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 pastinaken
  • 1 knolselder
  • 600 g paddenstoelen naar keuze
  • 4 uien
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • Een takje tijm
  • 3 el walnootolie
  • Olijfolie
  • 800 g kruimige aardappelen
  • Peper en zout

Bereiding:

  • Snijd de uien in halve ringen, halveer de pastinaken en snijd ze in plakjes van ½ cm.
  • Verhit wat olijfolie in een pot en stoof daarin de uien en de pastinaak aan samen met de geplette teentjes knoflook.
  • Schil de knolselder, snijd hem in blokjes van 1 cm, voeg ze bij de ui en de pastinaak en laat alles enkele minuten stoven. Blus met de groentebouillon.
  • Schil de aardappelen en doe ze in stukjes bij het stoofpotje samen met het takje tijm. Bak ondertussen de paddenstoelen in de walnootolie.
  • Als de groenten en aardappelen gaar zijn en het vocht is verdampt, ga je er met een pureestamper lichtjes door tot je een hutsepot krijgt. Voeg daarna de gebakken paddenstoelen toe en kruid af met peper en zout.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer