REISWIJZER. Pelgrim op de Via Limburgica

Via Limburgica
2 minuten leestijd

Doorheen België lopen 7 pelgrimswegen voor wandelaars en 2 routes voor fietsers. De Via Limburgica is er zo eentje: die is 156 kilometer lang, maar gaat naadloos over in de Via Monastica. Voor het hele traject van Thorn tot Rocroi(258 km) moet je zo’n tien tot twaalf stapdagen rekenen. Je leest er alles over in Pasar Wandelen van juli 2024.

praktisch
  • Wandelen

Als lid van het Vlaams Compostelagenootschap kan je gratis een credencial/stempelboekje aanvragen, dat heb je nodig om in de vele refugios, albergues en kloosters te kunnen overnachten.  In het stempelboekje laat je onderweg – in albergues, kerken, gemeentehuizen e.a. – een stempel plaatsen, voorzien van de datum. De stempels staan ook voor veel herinneringen aan de tocht. Er is plaats voor 180 stempels. Je vraagt het best tijdig aan, ten minste drie weken vóór je vertrekt.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer