De trots van klein Andorra: 3 grootse nationale parken

Andorra
2 minuten leestijd

Andorra, het kleine vorstendom verborgen tussen de imposante pieken van de Pyreneeën, is niet alleen een paradijs voor wintersporters,. Tijdens de zomermaanden  laat zijn echte pracht zien. De drie nationale parken van Andorra, stuk voor stuk uniek en adembenemend, nodigen je uit voor een onvergetelijke wandelervaring. Lees de volledige reportage in de online reisspecial van Pasar Wandelen.

 

reportage
  • Wandelen
1. Vall de Sorteny: Botanisch paradijs

Vall de Sorteny, in de noordelijke regio Ordino, is een juweel van biodiversiteit. Dit park van meer dan 1.000 hectare herbergt meer dan 700 soorten planten, waaronder zeldzame Pyrenese bloemen. Tijdens een bezoek aan Sorteny wandel je langs de Sorteny rivier en geniet je van alpenweiden en zicht op een impressionante vallei. Het park biedt schilderachtige wandelroutes met adembenemende uitzichten op de omliggende bergen. 

2. Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa: Het dak van Andorra

In het westen van Andorra ligt het indrukwekkende Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa, waar je de hoogste piek van het land vindt: Pic del Comapedrosa, die 2.942 meter hoog is. Bij je beklimming naar de top word je betoverd door de adembenemende uitzichten en de ruige schoonheid van het terrein. Dit park is ideaal voor de avontuurlijke wandelaar, met uitdagende paden en de mogelijkheid om te overnachten in één van de berghutten zoals de Refugi de Comapedrosa. De diversiteit aan landschappen, van dichte bossen tot alpiene graslanden, kristalheldere bergmeren en kletterende watervallen, maakt elke stap de moeite waard.

3. Vall del Madriu-Perafita-Claror: UNESCO werelderfgoed

Het nationaal park Vall del Madriu-Perafita-Claror is een van de meest indrukwekkende gebieden in Andorra, terecht erkend als UNESCO werelderfgoed. Dit park beslaat ongeveer 10% van het grondgebied van Andorra en heeft een uitgebreid netwerk van wandelpaden, berghutten en herdershutten. Dit uitgestrekte natuurgebied staat bekend om zijn spectaculaire landschappen en rijke culturele geschiedenis. Dit gebied is namelijk al sinds de prehistorie bewoond, met sporen van oude nederzettingen zoals ruïnes van middeleeuwse boerderijen, ijzersmederijen en landbouwterrassen. Je kan bovendien prachtige trektochten maken door deze vallei, terwijl je een wereld van serene schoonheid en historische betekenis ontdekt, waar de tijd lijkt stil te staan.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer