Kabeljauw met gebakken schorseneren
            
            
            Christian Pauwels
      
            
            
          1 minuut leestijd
      
          Kabeljauw met gebakken schorseneren 
      
              
              
              
      Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg schorseneren
 - ½ bosje platte peterselie
 - 1 (biologische) citroen
 - 4 kabeljauwfilets (of een andere stevige vis zoals rode poon, koolvis of mooie meid)
 - Peper en zout
 - 2 eetlepels bloem
 - 4 eetlepels olijfolie
 - 300 g basmatirijst
 - 1 dl visfond
 - 2 dl room
 
Bereiding:
- Borstel de schorseneren grondig onder stromend water en schil ze met een dunschiller. Snij in stukken van 4 centimeter en leg in water, zodat ze wit blijven.
 - Hak de peterselie fijn en rasp de citroenschil.
 - Kook de schorseneren 6 à 8 minuten in licht gezouten water en giet af.
 - Kruid intussen de visfilets aan beide kanten met zwarte peper en zout, en haal ze door de bloem. Bak ze vijf minuten aan beide kanten goudbruin in 2 eetlepels olijfolie.
 - Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 - Doe de visfond samen en de room in een klein pannetje en laat tot de helft inkoken. Kruid met zwarte peper en zout, en voeg de citroenzeste toe.
 - Bak de schorseneren goudbruin in twee eetlepels olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
 - Voeg de rijst, de roomsaus en de helft van de peterselie bij de schorseneren en meng goed.
 - Verdeel het rijstgerecht over de borden, leg er een stukje vis op en werk af met de rest van de peterselie.