Lamskoteletjes met lentegroenten
Wim Borghys
1 minuut leestijd
Lamskoteletjes met lentegroenten
culinair
- Kamperen
Ingrediënten voor 4 personen:
- 12 lamskoteletjes
- 500 g nieuwe aardappelen
- 250 g peultjes
- 250 g sperzieboontjes
- 3 el peterselie
- Takje rozemarijn
- Takje tijm
- 4 el honing
- 2 teentjes knoflook
- 4 el olijfolie
- Boter
- Peper en zout
Bereiding:
- Maak een marinade met olijfolie, honing, geplette knoflook, gehakte tijm en rozemarijn, peper en zout.
- Borstel de aardappelen schoon, kook ze gaar en giet af.
- Maak de boontjes schoon, verwijder de uiteinden en kook gaar.
- Blancheer de peultjes twee minuten in kokend water. Giet de groenten af en meng ze met de boter bij de aardappelen.
- Kruid met peper en zout en bestrooi met gehakte peterselie.
- Wrijf de lamskoteletjes in met de marinade en bak ze in olijfolie en een beetje boter. Serveer met de groentjes en aardappelen.