De vijf stilteplekjes van Cath Luyten

TV-gezicht Cath Luyten is een bezige bij. Met haar boek en theatertournee Silence, please vertelde ze enkele jaren geleden over haar zoektocht naar stilte, over vallen en opstaan en over kleine rituelen. ‘Ik zou graag kunnen zeggen dat ik spontaan stille momenten en vertragen inbouw in mijn leven, maar dat lukt me moeilijk. Zelfs na een stilteproject betrap ik mezelf erop dat ik snel meegezogen word in de ratrace’, vertelt ze.

1

Stilte is voor Cath niet noodzakelijk helemaal geluidloos... Stilte en rust vindt ze ook in het geluid van bruisende golven, ritselend gras, knisperend vuur en zingende vogels.

Ze deelt graag de vijf plekjes dichtbij huis waar ze tot rust komt.

1. Koewacht

De uitgestrekte polders in homebound Koewacht. Ideaal om te skaten over de grens heen. Vroeger stond ik veel op wieltjes. Ik heb mijn rollerblades nog. Misshcien moet ik het nog eens proberen …

2. Kalmthoutse Heide

 Hier is het heerlijk wandelen; dat doe ik het liefst met vrienden en daar koppelen we dan een apero aan. Samen beseffen we dan hoe schoon ons landje toch wel is.

3. Temse

De Palingroute in het land van de stille waters: op de fiets via Temse naar Sint-Amands langs het kronkelde jaagpad. 

4. De Leiestreek

Bootje varen op de Leie: zalig toch! Langs de koetjes en de velden van Latem, met hier en daar eens binnengluren in de statige villa's aan het water.

5. Vlieland

Eentje in het buitenland: Vlieland! Met stip de beste plek om te onthaasten. Een eiland op een uur of drie van hier, waar de tijd heeft stilgestaan en de oesters voor het rapen liggen.

Lees de volledige wandelbabbel met Cath Luyten over over stilte, slow travel en wonen aan het water in Pasar Wandelen van augustus 2023. 

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!