REISWIJZER. La Palma, la isla bonita

Het is er groen, (vaak) zoning en je kan er heerlijk wandelen en fietsen: La Palma, aka la isla verde of la isla bonita. Wil je het eiland verkennen van aan de oceaan tot helemaal boven, aan de rand van de hoge vulkaankrater? Je leest er alles over in Pasar Wandelen van augustus 2023.  

Tekst en foto’s Koen Driessens

Erheen

Tui vliegt wekelijks op La Palma (ca. 5 uur). Opgelet: verwar La Palma niet met Palma de Mallorca of met Las Palmas de Canaria: je zou de eerste niet zijn die op de verkeerde luchthaven belandde.

Op La Palma is goed busvervoer, maar op de luchthaven zijn ook auto’s te huur.

1

Eten

• Op La Palma vind je veel zoetigheid. Proef zeker eens de barraquito, dé lokale drank: een zoete koffie met likeur.

• Grijp je kans om gofio in te slaan: deze unieke gemalen mix van geroosterde granen is een gezond ingrediënt voor zowat alles, van ontbijt en soepen tot sauzen en desserts. Overdrijf er niet mee, het is zware kost, lokaal ook wel ‘cement’ genoemd.

• In Puntagorda, in het noordwesten, vindt een wekelijkse biomarkt plaats: een ontmoetingsplaats voor de locals, waar heel wat lekkers te rapen valt.

Slapen

Hotel H10 Taburiente Playa
Los Cancajos 36, E-38712-Breña Baja
www.h10hotels.com/en/la-palma-hotels/h10-taburiente-playa

Groot toeristenhotel met prima ochtend- en avondbuffet, vlak aan het strand, gelegen tussen de luchthaven en Santa Cruz, telkens op 5 km.

Kamperen

Op La Palma vind je in west, oost en noord zowel een glamping (Glamping La Palma, Breña Alta) als camperplaatsen (Área caravanas camper, La Fajana), maar ook enkele kampeerterreinen (bv. Zona de Acampada y Camping San Antonio del Monte, Garafia).

Doen

• Wandelen: maak bijvoorbeeld een tocht van 11 km door het laurisilva van La Palma in de Cubo de la Galga van Puntallana, of de 16 km lange tocht rond de krater van de Caldera de Taburiente. Heb je meer ambitie, kies dan de GR-130 (rond het eiland) of de GR-131 (over de centrale bergketen).

www.visitlapalma.es/nl/rutas

www.senderosdelapalma.es/en/footpaths

• Fietsen: wij maakten een begeleide toertocht met een gehuurde e-mtb, maar je vindt tal van mogelijke routes.

atlantic-cycling.de

• Astrotoerisme: bezoek het observatorium van de Roque de los Muchachos en sla zeker het mooie bezoekerscentrum niet over.

www.starsislandlapalma.es/en

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!