4 toffe treinstappers

Grote Routepaden Treinstapper
2 minuten leestijd

Ooit al een treinstapper gedaan? Treinstappers zijn wandelingen waarbij je van station naar station stapt over Grote Routepaden (GR). De lengtes van de wandelingen gaan van 12 km tot 26 km, maar er zijn altijd mogelijkheden om de routes in te korten of aan te passen. Je kan één dag op pad gaan of voor een langere of tragere tocht kiezen van twee of meer dagen. 

actua
  • Wandelen

Op de website van Grote Routepaden en van Groene Halte vind je een overzicht van alle treinstappers in Vlaanderen en kan je ook de papieren gidsen bestellen. Er zijn intussen vier wandelgidsen (Treinstapper 1, 2, 3 en 4), telkens met 8 of 10 treinstappers. 

Voor treinstappers in Wallonië moet je naar de GR Sentiers surfen. Zij brachten twee gidsen uit (T1 en T2) met telkens 20 wandelingen.

Op WikilocKomoot of RouteYou kan je - mits wat zoekwerk - de meeste gpx-tracks vinden en gratis downloaden.

Moeilijk kiezen? Wij kozen voor jou vier toffe treinstappers uit.

  1. Ontdek een prachtig stukje erfgoed in Henegouwen. De Treinstapper van Bergen naar Strépy-Bracquegnies (26,5 km) laat je niet alleen de charmante straatjes van Bergen door wandelen, maar doet je ook stilstaan bij de prachtige oude scheepsliften van Thieu en Bracquegnies.

  2. De Treinstapper van Schoonaarde naar Wetteren (18 km) neemt je mee op een groen en nat avontuur langs moerassen, heide en de kronkelende oevers van de Schelde. 

  3. Treinstappen aan de kust doe je van Blankenberge naar Oostende (24 km)een tocht waarbij zee, strand, duinen en bossen elkaar voortdurend afwisselen. Liever wat minder afstand? De Kusttram is nooit ver weg.

  4. Een Treinstapper rond een stad klinkt misschien ongewoon, maar die van Berchem naar Hoboken (17 km) zal je ongetwijfeld een andere kijk op Antwerpen geven. 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer