REISWIJZER. Roadtrippen door Portugal: dwars door het binnenland

Portugal is méér dan een zonovergoten bestemming met de Algarve als toeristenbom. Een alternatieve roadtrip door het binnenland brengt je langs bijzondere historische plaatsen, ver weg van de begane paden en dichtbij het échte Portugal. Je leest er alles over in Pasar Camper & Kamperen van december 2023.

Tekst en foto’s Ellen Bruyland en Bryan Moors

ERHEEN

  • Start je route in de Douro vallei bij een van de vele authentieke Quinta’s. Bvb. Bij Quinta Da Padrela, S/N, Barcos, Viseu, 5120 Barcos, Portugal.
  • Het vliegtuig neem je naar Porto en plaatselijk een camper huren kan eenvoudig via Yescapa. https://nl.yescapa.be/#ae918
3

Eten

Restaurant D’raiz in Peniche

Zin in een heerlijk stukje verse vis? In restaurant D’Raiz hangt de kaart af van welke vis men die dag binnen krijgt. Een gepassioneerde kok, vriendelijke bediening en verzorgd eten, meer heb je niet nodig.

Restaurant Páteo in Évora

https://www.facebook.com/PateoEvora/
Lekker eten op een gezellig terras middenin Évora doe je bij restaurant Páteo. Je kan er zowel ’s middags als ’s avonds terecht met een kleine of grote honger.

Kamperen

Op het domein van Quinta da padrela kan je zowel met je camper, Caravan of tent staan, alsook een appartement huren.

https://www.quintadapadrela.com/

In natuurpark Serra da Estrela kan je kamperen op een mooie camping zoals Parque campismo Vale do Rossim (CC36+F7, Manteigas, Portugal) of op een typische kaasboerderij via Portugal Easy camp.

https://portugaleasycamp.com/en/tour/dos-lobos/

Vanaf Coimbra kan je op 45min afstand terecht op het wijndomein Caves Sao Domingos.

https://portugaleasycamp.com/en/tour/caves-sao-domingos/

In Peniche verblijven met de camper of caravan? Dat kan op de daarvoor voorziene plaatsen via park4night. https://park4night.com/en/place/35954

Rond Lissabon kampeer je prachtig bij Jorge op de boerderij Quinta Lusco Fusco. Hier kan je met je tent, camper of caravan terecht.

https://campspace.com/en/s/quinta-lusco-fusco_2878

In de buurt van Monsanto in het dorp Sortelha kan je rustig en mooi overnachten met zicht op een kasteel op deze park4night.

https://park4night.com/en/place/57246?fbclid=IwAR34V0iq4gaBvdh5oim3aAbcafnMlHXpeIyG0HHvAYuW6pw8Wl0u8PJNOBY

 

 

Doen

Wijndomein Quinta da padrela in de Douro-streek is een bezoek waard. Je krijgt een goede uitleg over het domein , de druivensoorten, de portwijn en je kan hun lekkere wijnen proeven bij de inbegrepen tasting.

 https://www.quintadapadrela.com/

De wandeling naar Covão dos Conchos spreekt tot de verbeelding. Het is een artificiële waterval middenin een meer die de waterstand regelt. De wandeling vat je aan bij Aproveitamento hidroelétrico de Lagoa Comprida. Hier kan je parkeren, ook met camper of caravan.

Bezoek het Museu do Moinho de Vento Vitorino Nemésio in Penacova om meer te weten te komen over de authentieke windmolens die je in de streek terugvindt.

https://turismodocentro.pt/poi/museu-do-moinho-vitorino-nemesio/

Maak een boottocht uit Peniche naar ‘Berlengas Island’. De tickets koop je in de haven zelf bij één van de vele reisorganisaties.

Bezoek in Évora de ‘Bone church’ voor een luguber, maar impressionant stukje architectuur. De stad zelf, tevens ook de hoofdstad van Alentejo, is ook een bezoekje waard met haar kalkwitte huizen en mosterdgele accenten.

https://www.visitevora.net/en/bones-chapel-evora/

 

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!